6 étel amelytől fehérebbek lesznek a fogaid

Nem hiszed? Próbáld ki és egyél többet ezekből a természetes fogfehérítőkből. Azt már tudjuk, hogy a kávé, a vörösbor, a szeder – sok előnyük mellett, például hogy finomak – elszíneződést okozhatnak a fogaidon. A jó hír azonban az, hogy vannak olyan ételek, amelyek ellenkező hatást érhetnek el. Nézzük, milyen hozzávalók járulhatnak hozzá a természetes fogfehérítéshez: 1. Az alma állaga és magas víztartalma segít megnövelni a nyálelválasztást.


Ez pedig megtisztítja a szájat a baktériumoktól és megelőzi a lepedékképződést, ami a fogak elszíneződéséhez vezethet. 2. Magvak . A mandula, a kesudió, a dió és más olajos magvak szintén a nyálelválasztáshoz járulnak hozzá. Segítenek a lepedék „ledörzsölésében" is. 3. Nyers zöldségek. A rostban gazdag zöldségek is jótékonyan radírozzák a fogzománcot. Mi több, a sötétzöld növények, például a brokkoli magas vastartalma segít abban, hogy vasréteg képződjön a fogak felületén (persze nem valami fogszabályzó-féleségre kell gondolni), amely megvédi azokat a zománcot mállasztó savaktól. 4. Eper .Az eper úgynevezett almasavat tartalmaz, aminek felületaktív hatása van. Egy régi DIY fogfehérítő trükk: turmixolj össze epret szódabikarbónával és dörzsöld be vele a fogaidat. 5. Hagyma.A hagyma antibakteriális ként tartalmaz, amely megakadályozhatja a lepedékképződést. És ha nyersen fogyasztod, amúgy is gyakrabban mosol fogat. :) 6. Citrusok.A citromban, narancsban, ananászban található savak hatékonyak a lepedék oldásában. Továbbá megnövelik a nyálképződést, ami természetes szájöblítést biztosít. Az ananász jól ismert természetes folteltávolító.

Forrás: http://www.evamagazin.hu/psziche_test_es_lelek/36222_fogfeherito_etelek.html

Hogyan előzhető meg a fogak sárgulása?

A fogfehérítés az egyik leggyakoribb (kisebb) beavatkozás a fogászatban, de a gyógyszertárak polcai is tele vannak otthoni fogfehérítő készítményekkel, valamint egyre népszerűbbek az ilyen-olyan szerekkel kiegészített fogkrémek, amik


visszahozzák fogaink csillogását. Legalábbis ezt ígérik. De ki akarna ezekre költeni, ha egyszerűen meg is előzheti? Egy kis odafigyeléssel fogaink épségét és színét egyszerűen megőrizhetjük.

Forrás: http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogaszat/17279/hogyan-elozheto-meg-a-fogak-sargulasa